SprinxLab

SprinxLab

The aim of the second project, at the Intertraffic Event, for Sprinx Tecnhologies was to convey a strong image which reflected the essence of the company.
The project put the human being at the center of the production system, the real added value, which is different from the other competitors of the sector.

The set-up, in fact, offers the “visitors” an attractive view of the Sprinx world and it celebrates the Sprinx technology; the view makes visible the craftsmanship by simulating a laboratory scenario.
The choice of the materials and the few particularly iconic furniture, with all the installation, gives an extremely emotional and not didactic state.

The project, named SprinxLab, is developed within a rectangular space of 36 square meters. The grit floor simulate the moon surface and hostes the design elements. The three workstations are installed in a wall system which embraces the space and act as a laboratory; the wall linearity is broken by an inclined partition which let people flow easly into the space; On the left side they will see the reception: a composition, in the center of the space, formed by two parallelepipeds, different in colors and sizes. FInally on the right there is a small meeting room emphasize by the green color of the brand.

The projects combines a variety of materials, from soften to solid, from organic to artificial, from transparent to opaque with the ultimate aim of creating a color palette that can best reflect, the essence of the company.

CREDITS:
Location: Amsterdam, Netherlands
Area: 36 sqm
Main Contractor: Ramef Group
Photographer: Simone Furiosi

Read more
 
Accept Deny